I přes dramatický nárůst cen a omezenou nabídku, zájem o koupi nemovitostí v České republice nadále roste. Co stojí za tímto fenoménem a jak pandemie ovlivnila trh s nemovitostmi?

1. Úvod do situace na trhu s nemovitostmi

Ceny nemovitostí v České republice setrvale rostou, což vede k zužování nabídky dostupných rodinných domů, bytů a pozemků. Přesto si trh udržuje vysokou poptávku a zájem o koupi nemovitosti zůstává silný i v nejistých ekonomických časech.

2. Proč zájem o bydlení neklesá?

Index nemovitostí, sledovaný významnými realitními portály jako Sreality, ukazuje, že návštěvnost stránek s nabídkami nemovitostí dramaticky vzrostla, což dokazuje vysoký zájem o bydlení. Vlivem omezené nabídky a stoupajících cen se investice do nemovitostí jeví jako bezpečná volba proti inflaci, což motivuje stále více lidí k nákupu.

3. Jaká forma nemovitostí je nejžádanější?

Na trhu se výrazně zvyšuje poptávka po pozemcích. Složitost a délka procesu získání stavebního povolení často odradí mnoho potenciálních kupců, ale nedostatek vhodných parcel a zvyšující se ceny během pandemie jen zvýšily jejich atraktivitu.

4. Změna životního stylu a preference v bydlení

Pandemie COVID-19 změnila životní styl mnoha lidí, kteří nyní více cestují po domovské zemi a hledají ubytování v přírodně bohatých oblastech. Tento trend rovněž vedl k přeměně mnoha tradičně rekreačních objektů na trvalé bydlení, přičemž kupující dávají přednost klidným lokalitám s dobrým dopravním spojením.

Masivní inzerce Exportujeme na