Prodej nemovitosti může na první pohled vypadat jako jednoduchá záležitost, ale skutečnost často bývá komplikovanější. Jaké úkoly musí zvládnout realitní makléř a proč může být jeho pomoc při prodeji nemovitosti neocenitelná?

1. Úvod do práce realitního makléře

Role realitního makléře je často podceňována, přestože práce makléře zahrnuje široké spektrum činností, od právních aspektů po marketing a jednání s klienty. Makléř nejenže pomáhá stanovit správnou cenu nemovitosti, ale také zajišťuje její propagaci a komunikaci s potenciálními zájemci.

2. Co vše makléř obnáší

Práce makléře začíná už při prvotním setkání s klientem, kde se stanoví podmínky spolupráce. Následuje důkladná analýza nemovitosti, příprava nabídky a její prezentace na trhu. Makléř také radí, jak nemovitost co nejlépe připravit, aby zaujala potenciální kupce.

3. Marketing a prohlídky

Realitní makléř připravuje marketingové materiály, včetně fotografií a popisů pro inzertní portály. Organizuje a provádí prohlídky s zájemci, během kterých prezentuje nemovitost ve všech jejích aspektech. Správný makléř dokáže výhody nemovitosti efektivně komunikovat.

4. Právní zajištění a dokončení prodeje

Makléř pomáhá s přípravou všech potřebných dokumentů pro uzavření kupní smlouvy, včetně jejich ověření. Zajišťuje komunikaci s právníky a notáři a pomáhá vyřešit případné komplikace, které mohou během prodeje nastat.

5. Závěrečné kroky a předání nemovitosti

Po úspěšném dokončení prodeje makléř organizuje předání nemovitosti novému majiteli, zajišťuje přepis energií a dalších služeb. Své služby nabízí až do úplného dokončení všech formalit spojených s prodejem nemovitosti.

Masivní inzerce Exportujeme na