Některé předsudky mohou zkreslovat obraz realitních makléřů jako těch, kteří "jen nafotí a podají inzerát". Ve skutečnosti je ale spolupráce s makléřem při prodeji či pronájmu nemovitosti klíčová, obzvláště v současném nestabilním trhu.

1. Současný stav na trhu s nemovitostmi

Vlivem různých faktorů, jako je vysoká míra inflace, růst cen nemovitostí a zpřísňování podmínek u hypotečních úvěrů, se poptávka po vlastním bydlení snižuje a roste zájem o nájemní bydlení. V této situaci se může ukázat jako velmi vhodné obrátit se na zkušeného realitního makléře, který dokáže efektivně reagovat na měnící se tržní podmínky.

2. Co nabízí spolupráce s realitním makléřem?

Realitní makléři nabízejí širokou paletu služeb, které sahají od přípravy nemovitosti na prodej či pronájem, jako je home staging, profesionální fotografování, 3D skenování, až po právní servis a podporu během celého procesu. Tyto služby značně zvyšují šance na úspěšný prodej či pronájem.

3. Finanční a časová úspora

Spolupráce s makléřem může přinést významné finanční i časové úspory. Makléři mají zkušenosti s vyjednáváním a znají trh, takže dokážou nemovitost prodat či pronajmout za nejlepší možnou cenu a v co nejkratším čase. Dále pomáhají s vyřizováním všech administrativních úkonů a legalizací staveb.

4. Vyjednávání a právní zabezpečení

Makléři hrají klíčovou roli při vyjednávání s potenciálními kupujícími nebo nájemníky, což může být obzvláště důležité v situacích, kdy je potřeba diskutovat o ceně. Správné nastavení prodejní či nájemní ceny a profesionální přístup může zabránit zbytečným ztrátám.

5. Poplatky za služby

Provize za služby realitní kanceláře se obvykle pohybuje mezi 3 až 6 % z prodejní ceny nemovitosti, což zahrnuje kompletní balíček služeb, včetně marketingu, právního servisu a dalších. U pronájmů odpovídá odměna obvykle výši jednoho měsíčního nájmu.

Masivní inzerce Exportujeme na