Pokles cen nemovitostí pokračuje a prodlužuje dobu prodeje. Jaké kroky by měli prodávající podniknout, aby přesto dosáhli úspěšného prodeje své nemovitosti?

1. Aktuální situace na trhu s nemovitostmi

Trh s nemovitostmi zaznamenává pokračující pokles cen, což vede k prodloužení období prodeje nemovitostí. Tento trend je způsoben různými faktory, včetně vysoké inflace a zvyšování úrokových sazeb, což má za následek snížení kupní síly potenciálních kupců.

2. Nastavení správné prodejní ceny

Pro úspěšný prodej je klíčové nastavit realistickou prodejní cenu, která odpovídá aktuálním tržním podmínkám. Ceny, které byly relevantní v loňském roce, již nejsou aktuální, a držet se jich může prodloužit dobu prodeje.

3. Přístup k slevám

Ačkoli může být lákavé nastavit cenu vyšší a postupně ji snižovat, může to od potenciálních kupců spíše odradit. Je lepší nastavit správnou cenu hned od začátku, aby nemovitost působila atraktivně a nebyla vnímána jako problémová.

4. Využití profesionálního makléře

Spolupráce s zkušeným realitním makléřem může výrazně pomoci, zejména v nejisté době. Makléř pomůže s oceněním, marketingem a vyjednáváním, což může zvýšit šance na rychlejší prodej za lepší cenu.

5. Reakce na tržní signály

Důležité je zůstat flexibilní a reagovat na změny na trhu. Monitorování tržních trendů a přizpůsobení strategie prodeje může být rozhodující pro úspěch.

Masivní inzerce Exportujeme na